Speedtest.fi Speedtest.fi

Nopeustesti.fi - kun nopeus ratkaisee

Nopeustesti.fi - kun nopeus ratkaisee

Speed test
  Speedtest in English
Hastighetstest
  Hastighetstest på svenska

© 2010 Siptune

Nopeustesti.fi
 Etusivu
 Yhteysnopeus
 Tietokoneen nopeus
 Muistilaitteet
 Mobiililaitteet

Super PI - maailmanennätysohjelma PC:lle

Elokuussa 1995 tehtiin maailmanennätys piin likiarvon desimaalien laskennassa - yli 4.2 miljardia desimaalia (4 294 960 000) - Tokion yliopiston supertietokoneella. Ennätys on sittemmin rikottu, mutta sama ohjelma saatavissa Windows-ympäristöön käännettynä. Ihan samoihin desimaalimääriin ei päästä, eikä ehkä kannattaisi yrittääkään, jos koneelle on seuraavien vuosien aikana muutakin käyttöä. Ohjelma siis laskee halutun määrän piin desimaaleja ja mittaa käytetyn ajan.

Superpi CPU benchmark

Miljoonan desimaalin laskemiseen käytetty aika on tunnettu ja laajasti vertailtu tietokoneiden raa'an laskentatehon benchmark, joka jokaisen itseään kunnioittavan PC-harrastajan on omasta koneestaan hyvä tietää.

Helmikuussa 2009 ennätys kävi lyhyen hetken Suomessakin, mutta meni pian Venäjälle ajalla n. 6.8 sekuntia. (Allekirjoittaneen Lenovo 3000 N200 tarvitsee laskentaan noin 55 sekuntia.)

Super PI löytyy Xtremesystemsin sivuilta, jolta löytyy myös tuloksen tarkistussumman laskentalomake, jos kaverin tulos kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.